Hoe uw visum aanvragen

Stap 1:

Voordat u een visum aanvraagt, dient u te bedenken wat het ‘doel van uw bezoek’ is. Wij zijn er om u te helpen met het aanvraagproces, maar wij mogen u niet adviseren bij het kiezen van een visumcategorie. Ons werk is vooral administratief en wij hebben geen inspraak in de beslissing om al dan niet een visum aan u toe te kennen. Die beslissing ligt volledig in de handen van de Russische Federatie in Nederland.

Stap 2:

Ga naar de koppeling “Types visa” om te lezen wat een visum voor kort verblijf inhoudt.

Stap 3:

Het aanvraagformulier voor alle nationaliteiten is beschikbaar op deze website onder ‘Online aanvraagformulier’. Gelieve het aanvraagformulier uitsluitend online vanaf deze website in te vullen en af te drukken. Per post verstuurde aanvragen worden niet aanvaard.

Stap 4:

Nu kunt een afspraak maken om uw aanvraagformulier bij het visumcentrum in te leveren. U dient uw visumaanvraag niet meer dan 90 dagen voorafgaand aan uw reisdatum in te dienen.

Vergeet niet de bevestiging van uw afspraak af te drukken en mee te brengen naar het visumcentrum.

Stap 5:

Lever uw afgedrukte en ondertekende aanvraagformulier en alle aanvullende documenten in bij het centrum voor de aanvraag van Russische visa. Voor elke visumaanvraag moeten visumkosten worden betaald; het precieze bedrag is afhankelijk van het type visum dat u aanvraagt. Let op: met de hand aangebrachte wijzigingen op het afgedrukte formulier zijn niet toegestaan.